Keukenmedewerker duaal

kwalificatiefase

Wat is duaal leren?

  • Een combinatie van school (2 dagen) en leren op de werkvloer (3 dagen).
  • Je ontvangt maandelijks een leervergoeding.
  • Je wordt door het departement onderwijs beschouwd als een voltijdse leerling.
  • Je behoudt het recht op kinderbijslag.
  • Je doorloopt tijdens de duale opleiding de beroepsinschakelingstijd.
  • Je behoudt alle schoolvakantie.
  • Je wordt begeleid door een trajectbegeleider vanuit de school en een mentor vanuit de werkvloer.
  • Meer informatie: http://www.syntravlaanderen.be/duaal-leren.

Voorwaarden:

  • Je bent 16 jaar of ouder.
  • Je hebt de opleidingsfase basis horeca afgerond.
  • Een positief advies van de klassenraad verhoogt je slaagkansen.
Img Heist Op Den Berg (547)

Wie ben jij?

Wil je meer op de werkvloer leren? Dan is de duaal opleiding keukenmedewerker iets voor jou!

Wat leer je?

Naast alle kneepjes die je geleerd hebt in de opleidingsfase basis horeca of in de kwalificatiefase keukenmedewerker, leer je:

  • werken in teamverband
  • werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
  • werken volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
  • hygiënisch schoonmaken van werkblad, gereedschap en ruimtes
  • basisbereidingen van koude en warme gerechten zoals belegde broodjes, salades, frituurgerechten, hamburgers, pizza’s, pasta’s, desserten, ijs, pannenkoeken, …
  • elementaire dresseertechnieken toepassen
  • klaarzetten van het buffet
  • verpakken, etiketteren en bewaren
  • afwassen
  • bedienen van de kassa
  • klantvriendelijkheid
Img Heist Op Den Berg (525)

Ontdek hier je studie-indeling

Algemene en sociale vorming (ASV)
Geïntegreerde algemene en sociale vorming (GASV)3
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Beroepsgerichte vorming (BGV)
Beroepsgerichte technieken7
Werkplek leren24
Totaal38
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Om de 2 jaar reizen we naar Spanje met de leerlingen van de kwalificatiefase. Hier snuiven we cultuur op, wandelen we in de natuur en genieten we van mooie uitzichten. Af en toe een siësta en fiësta horen hier ook bij."
    Magda Truyts, leerkracht BGV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Wist je dat er per jaar 10.240 liter soep gemaakt wordt door onze grootkeuken?"
    Isolde Bloemen, leerkracht Grootkeukenmedewerker
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Soms tref ik op stagebezoek in een WZC een oud-leerling. Ik weet het zeker: Ze zijn goud waard, onze logistiekers!
    Tessa Van Herck, leerkracht Logistiek Assistent
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Werken op het IMG is werken in een familiale sfeer."
    Stefanie Verstappen, coördinator OV2
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Creativiteit moet en mag er zijn!
    Margo Scheers, leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Een valse noot spelen is onbelangrijk, maar spelen zonder passie is onvergeeflijk.
    Griet Verbinnen, Leerkracht Fastfoodmedewerker Duaal
  • Start Schooljaar In Img Heist
    We bereiden onze leerlingen voor op de échte wereld.
    Rie Van Dijck, leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Een team van 75 gespecialiseerde personeelsleden staat elke dag voor uw zoon of dochter klaar."
    Annelies Michiels, directie
  • Start Schooljaar In Img Heist
    In de grootkeuken delen wij de sterren uit!
    Isolde Bloemen, leerkracht Grootkeukenmedewerker
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Tijdens de ontmoetingsdagen krijgen nieuwe leerlingen de kans om elkaar en de school beter te leren kennen in een ontspannen sfeer."
    Margo Scheers
    Leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "We bereiden onze leerlingen voor op de digitale wereld."
    Katrien Mariën, leerkracht ASV
Sint Lambertus Icon Quote