Keukenmedewerker duaal
kwalificatiefase
Wat is duaal leren?
- Een combinatie van school (2 dagen) en leren op de werkvloer (3 dagen).
- Je ontvangt maandelijks een leervergoeding.
- Je wordt door het departement onderwijs beschouwd als een voltijdse leerling.
- Je behoudt het recht op kinderbijslag.
- Je doorloopt tijdens de duale opleiding de beroepsinschakelingstijd.
- Je behoudt alle schoolvakantie.
- Je wordt begeleid door een trajectbegeleider vanuit de school en een mentor vanuit de werkvloer.
- Meer informatie: http://www.syntravlaanderen.be/duaal-leren.
Voorwaarden:
- Je bent 16 jaar of ouder.
- Je hebt de opleidingsfase basis horeca afgerond.
- Een positief advies van de klassenraad verhoogt je slaagkansen.
Wie ben jij?
Wil je meer op de werkvloer leren? Dan is de duaal opleiding keukenmedewerker iets voor jou!
Wat leer je?
Naast alle kneepjes die je geleerd hebt in de opleidingsfase basis horeca of in de kwalificatiefase keukenmedewerker, leer je:
- werken in teamverband
- werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
- werken volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
- hygiënisch schoonmaken van werkblad, gereedschap en ruimtes
- basisbereidingen van koude en warme gerechten zoals belegde broodjes, salades, frituurgerechten, hamburgers, pizza’s, pasta’s, desserten, ijs, pannenkoeken, …
- elementaire dresseertechnieken toepassen
- klaarzetten van het buffet
- verpakken, etiketteren en bewaren
- afwassen
- bedienen van de kassa
- klantvriendelijkheid
Ontdek hier je studie-indeling
Algemene en sociale vorming (ASV) | |
---|---|
Geïntegreerde algemene en sociale vorming (GASV) | 3 |
Godsdienst | 2 |
Lichamelijke opvoeding | 2 |
Beroepsgerichte vorming (BGV) | |
---|---|
Beroepsgerichte technieken | 7 |
Werkplek leren | 24 |
Totaal | 38 |
---|