Partners
CLB
De begeleiding van het CLB situeert zich op 4 domeinen:
- psycho-sociaal functioneren
- preventieve gezondheidszorg
- leren en studeren
- onderwijsloopbaanbegeleiding
Het CLB is georganiseerd in ankerteams, trajectteams, een medisch team, een infoteam en een ondersteunend team.
Aan iedere school is een CLB-medewerker verbonden die elke nieuwe vraag beluistert. Deze medewerkers vormen samen het ankerteam van het CLB.
Leerlingen en ouders kunnen rechtstreeks of via de school contact opnemen met de ankermedewerker.
Via de website www.clbkompas.be kan u eveneens deze info vinden of bekijk even het filmpje speciaal gemaakt om de nieuwe werking van het CLB duidelijk te maken.
Als de school advies wenst rond een leerling of wil dat het CLB deze leerling begeleidt, dan bespreekt de school dit vooraf met deze leerling en/of de ouders.
Ouders
Ouders zijn onze belangrijkste partners wat betreft de opvoeding en opvolging van onze leerlingen. Wij willen de ouders dan ook graag op zoveel mogelijke manieren betrekken.
Wij organiseren enkele infomomenten waar wij onder andere meer uitleg geven over de werking van de school, over de verwachtingen van de stages, over de verschillende studiemogelijkheden, nuttige informatie voor de schoolverlaters,…
Vier maal per jaar voorzien wij een oudercontact waar wij het rapport met de ouders bespreken.
De schoolagenda is een belangrijk informatie-en communicatiemiddel. Wij vragen dan ook aan de ouders om deze wekelijks na te kijken en te ondertekenen zodat opvolging langs beide kanten mogelijk is.
Heeft u nood aan een gesprek, dan bent u altijd welkom. Wij vragen wel om op voorhand een afspraak te maken zodat we voldoende tijd kunnen vrij maken voor dit gesprek.
Schoolraad
De schoolraad is samengesteld uit een gelijk aantal vertegenwoordigers van de ouders, het onderwijspersoneel en de lokale gemeenschap.
In de schoolraad krijgen de personeelsleden, de lokale gemeenschap en de ouders inspraak in het dagelijks onderwijsgebeuren in de school, waarvoor het schoolbestuur de eindverantwoordelijkheid draagt. Verkiezingen voor deze schoolraad gebeuren elke vier jaar.
We zitten drie keer per schooljaar samen rond de tafel.