Basis horeca
opleidingsfase
In de opleiding basis horeca leer je stap voor stap eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken. Daarnaast leer je omgaan met de vaat en het schoonmaken van oppervlakken, maar ook van ruimtes en sanitair en de zorg voor wasgoed, (voedsel)veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn.
Wie ben jij?
Je bent een leerling die gepassioneerd is door koken.
Wat leer je in de praktijklessen?
Tijdens de 2-jarige opleidingsfase leer je:
- stap voor stap de basistechnieken aan voor keuken en zaal
- stap voor stap verschillende kook- en snijtechnieken
- werken i.f.v. HACCP. Dit is veilig werken in de keuken, op een veilige en verantwoorde manier maaltijden bereiden
- op een beleefde manier klanten bedienen
- productkennis
- onderhoud en linnenverwerking
- vooral ‘levensecht werken’ waarbij de leerling zijn/haar eigen middagmaal klaarmaakt
Ontdek hier je studie-indeling
Algemene en sociale vorming (ASV) | |
---|---|
Computerles | 1 |
Godsdienst | 2 |
Geïntegreerde algemene en sociale vorming (GASV) | 5 |
Lichamelijke opvoeding | 3 |
Sociale vaardigheden | 2 |
Beroepsgerichte vorming (BGV) | |
---|---|
Basis horeca | 19 |
Totaal | 32 |
---|---|
Wat leer je in de theorielessen?
Naast de praktijklessen, die in de opleidingsfase steeds belangrijker worden, krijg je ook theorielessen. In de opleidingsfase leggen we de nadruk op:
- VakOverschrijdendWerk: We gaan dieper in op de theorie van je vak en vertalen dit samen naar je praktijkervaring
- Thema’s: we gaan dieper in op de maatschappelijke structuur op nationaal en internationaal vlak
- Algemene vakken: we blijven werken op algemene vakken als taal en rekenen
- Uitstappen: we maken verschillende uitstappen die gelinkt zijn aan de thema’s die in de les aan bod komen
- Computervaardigheden: we verdiepen ons in de wonderlijke wereld van ICT