Basis horeca

opleidingsfase

In de opleiding basis horeca leer je stap voor stap eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken. Daarnaast leer je omgaan met de vaat en het schoonmaken van oppervlakken, maar ook van ruimtes en sanitair en de zorg voor wasgoed, (voedsel)veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn.

Img Heist Op Den Berg (568)

Wie ben jij?

Je bent een leerling die gepassioneerd is door koken.

Wat leer je in de praktijklessen?

Tijdens de 2-jarige opleidingsfase leer je:

  • stap voor stap de basistechnieken aan voor keuken en zaal
  • stap voor stap verschillende kook- en snijtechnieken
  • werken i.f.v. HACCP. Dit is veilig werken in de keuken, op een veilige en verantwoorde manier maaltijden bereiden
  • op een beleefde manier klanten bedienen
  • productkennis
  • onderhoud en linnenverwerking
  • vooral ‘levensecht werken’ waarbij de leerling zijn/haar eigen middagmaal klaarmaakt
Img Heist Op Den Berg (562)

Ontdek hier je studie-indeling

Algemene en sociale vorming (ASV)
Computerles1
Godsdienst2
Geïntegreerde algemene en sociale vorming (GASV)5
Lichamelijke opvoeding3
Sociale vaardigheden2
Beroepsgerichte vorming (BGV)
Basis horeca19
Totaal32

Wat leer je in de theorielessen?

Naast de praktijklessen, die in de opleidingsfase steeds belangrijker worden, krijg je ook theorielessen. In de opleidingsfase leggen we de nadruk op:

  • VakOverschrijdendWerk: We gaan dieper in op de theorie van je vak en vertalen dit samen naar je praktijkervaring
  • Thema’s: we gaan dieper in op de maatschappelijke structuur op nationaal en internationaal vlak
  • Algemene vakken: we blijven werken op algemene vakken als taal en rekenen
  • Uitstappen: we maken verschillende uitstappen die gelinkt zijn aan de thema’s die in de les aan bod komen
  • Computervaardigheden: we verdiepen ons in de wonderlijke wereld van ICT
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Een valse noot spelen is onbelangrijk, maar spelen zonder passie is onvergeeflijk.
    Griet Verbinnen, Leerkracht Fastfoodmedewerker Duaal
  • Start Schooljaar In Img Heist
    In de grootkeuken delen wij de sterren uit!
    Isolde Bloemen, leerkracht Grootkeukenmedewerker
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Wist je dat er per jaar 10.240 liter soep gemaakt wordt door onze grootkeuken?"
    Isolde Bloemen, leerkracht Grootkeukenmedewerker
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Soms tref ik op stagebezoek in een WZC een oud-leerling. Ik weet het zeker: Ze zijn goud waard, onze logistiekers!
    Tessa Van Herck, leerkracht Logistiek Assistent
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "We bereiden onze leerlingen voor op de digitale wereld."
    Katrien Mariën, leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    We bereiden onze leerlingen voor op de échte wereld.
    Rie Van Dijck, leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Tijdens de ontmoetingsdagen krijgen nieuwe leerlingen de kans om elkaar en de school beter te leren kennen in een ontspannen sfeer."
    Margo Scheers
    Leerkracht ASV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Een team van 75 gespecialiseerde personeelsleden staat elke dag voor uw zoon of dochter klaar."
    Annelies Michiels, directie
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Werken op het IMG is werken in een familiale sfeer."
    Stefanie Verstappen, coördinator OV2
  • Start Schooljaar In Img Heist
    "Om de 2 jaar reizen we naar Spanje met de leerlingen van de kwalificatiefase. Hier snuiven we cultuur op, wandelen we in de natuur en genieten we van mooie uitzichten. Af en toe een siësta en fiësta horen hier ook bij."
    Magda Truyts, leerkracht BGV
  • Start Schooljaar In Img Heist
    Creativiteit moet en mag er zijn!
    Margo Scheers, leerkracht ASV
Sint Lambertus Icon Quote